Szívesen használjuk Visánkat: kétszámjegyű növekedés 2008-ban!

Pénzcentrum2009. január 22. 15:10

A Visa Europe, Európa vezető fizetési rendszere, a mai napon bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS - point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

A budapesti sajtótájékoztatón, Jöerg Metzelaers, a Visa Europe regionális területi vezetője elmondta: "A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben a Visa Europe folyamatos sikere jelzi a bankok, a kereskedők és a fogyasztók számára kínált szolgáltatásainak minőségét Európában".

"A Visa betéti kártyák eladáshelyi (POS) használata Európában közel 11%-kal nőtt; a bankkártyával való költéseknek pedig több mint 70%-a betéti kártyákon bonyolódott, amely igazolja, hogy aktívan használjuk a készpénz- és csekkhelyettesítésére szolgáló bankkártyákat a boltokban. A vásárlók a mindennapi pénzkezelés során felismerték, hogy a betéti kártyák biztonságosabb és kényelmesebb alternatívát jelentenek a készpénzzel szemben" - tette hozzá Metzelaers.

Az innováció kulcsfontosságú tényező az európai társaság, a Visa Europe folyamatos sikerében és növekedésében. Az e-kereskedelemre vonatkozó számokban jelentős növekedés mutatkozik: 2008 decemberében a karácsonyi bevásárlások idején 24%-kal több online tranzakciót bonyolítottak le a bankkártyabirtokosok, mint az azt megelőző évben. Az olyan innovatív termékek, mint a Visa egyszer használatos kóddal ellátott bankkártyája (one time code card), a Visa prepaid, a Visa payWave érintés nélküli és a mobil fizetési technológia azon túl, hogy demonstrálják a társaság európai fizetési iparágba történő befektetések iránti elkötelezettségét, kényelmesebb és biztonságosabb fizetési megoldásokat kínálnak a fogyasztók számára.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása az európai fejlesztésű és irányítású adatfeldolgozó platform. Az Európában legfejlettebb technológiával rendelkező bankkártya adatfeldolgozó rendszer egyben a legolcsóbb és leggyorsabb is: a Visa Europe a 2007-es évhez képest 13%-kal több - összesen így 6,4 milliárd - tranzakciót dolgozott fel 2008-ban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Az európai adatfeldolgozó platformunk felkészültségét és technológiai színvonalát jelzi az a könnyedség, amellyel a legforgalmasabb karácsony előtti vásárlási nap adatait kezelte, mikor is minden másodpercben 731, összesen 24,5 millió tranzakciót dolgozott fel € 1.4 milliárd értékben" - árulta el Metzelaers.

Végezetül Jöerg Metzelaers elmondta, hogy "10 év telt el az euró bevezetése és 1 év a SEPA megvalósításának kezdete óta, amely azt a célt szolgálja, hogy gördülékeny és konzisztens vásárlási élményt biztosítson Európa-szerte minden fizetési területen, beleértve a bankkártyás fizetéseket is. A Visa Europe továbbra is elkötelezett a SEPA célkitűzése iránt, amely tökéletes lehetőséget jelent Európa számára a készpénzhelyettesítésre és egy hatékonyabb fizetési rendszer kialakítására."

Címkék: