HelloVidék • 2021. május 30. 10:30
Csirkemell pác ötletetek: csirkemell grill pác fűszerezéssel, mézes mustáros csirkemell, csirkemell pár fokhagymás tejszínes szószban. Mennyi ideig tart a csirkemell pácolása?
A különféle húsok pácolása egy alapvető konyhai fogás, amellyel nem csak sokkal ízletesebbé, hanem puhábbá is varázsolhatjuk a hússzeleteket, így azok hamarabb elkészülnek, akár egy serpenyőben, akár odakint, a grillen sütjük meg őket.
Általánosságban megkülönböztetjük a száraz pácot és a nedves pácot: a száraz pác egy erős, vastag fűszerkéreg, nagyszerű a BBQ fogásokhoz, a nedves pác pedig egy olajos, szaftos szósz, amiben a húsok úsznak egyet a sütés előtt. A csirkemellhez leginkább a nedves pácolást ajánljuk, ugyanis önmagában egy sovány, könnyen kiszárítható húsról van szó.
A csirkemell jó barátja a fűszereknek, szinte bármilyen ízesítés illik hozzá, a magyaros, borsos-paprikás ízvilágtól kezdve egészen a távolkeleti ízekig. Nézzük, melyek a legnépszerűbb, ám egyben legfinomabb csirkemell pác receptek, amiket szinte el sem lehet rontani. A csirkemell pác receptek fél kg csirkére vonatkoznak. Kóstoltad már valamelyiket?
1. Grill csirkemell pác
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej finomra aprított vöröshagyma
- 1 db apróra vágott chilipaprika
- 1 ek őrölt piros paprika
- 1 ek füstölt paprikapor
- ½ tk őrölt kömény
- 1 tk mustármag
- só, bors ízlés szerint
2. Fokhagymás tejszínes csirkemell pác
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk majoránna
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
3. Mézes mustáros csirkemell pác
- 2 ek akácméz
- 2 ek dijoni mustár
- 1 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
A csirkemell pácolása
Akár a csirkemell grill pác, akár a mézes mustáros csirkemell pác vagy a fokhagymás tejszínes csirkemell pác mellett döntünk, a hozzávalókat keverjük ki jó alaposan egy nagyobb, lefedhető tálban, majd forgassuk bele a csirkemell szeletkéket (minél kisebbre vágjuk a csirkemelleket, annál jobban átjárja a pác). Nyugodtan vessük be a kezünket is: dörzsöljük össze őket jó alaposan, hogy a fűszeres szaft minden húsdarabot ellepje.
LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!
A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 000 000 forintot 20 éves futamidőre már 6,89 százalékos THM-el, havi 150 768 Ft forintos törlesztővel fel lehet venni az ERSTE Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,89% a THM, míg a MagNet Banknál 7,03%; a Raiffeisen Banknál 7,22%, az UniCredit banknál pedig 7,29%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)
A csirkemell pác akkor hat, ha minimum egy órán keresztül a hűtőben tároltuk a húst, mielőtt sütni kezdenénk. Minél tovább pihen a csirkemell pác borításban a hús, annál puhább és ízletesebb lesz, annál hamarabb átsül és nem szárad ki, éppen ezért nyugodtan elkészíthető a csirkemell pác akár már előző nap, hogy a hús egy éjszakát a fűszerben pihenhessen.