Jó hírt kapnak a magyar kávérajongók: ez az árakban is gyorsan megmutatkozhat

Pénzcentrum2024. április 10. 09:12

Márciusban Brazília kávéexportja rekordot döntött, 37,8%-os növekedéssel 4,29 millió zsákra emelkedett, amit a robusta kávé exportjának jelentős növekedése és az arabica szállítások mérsékeltebb emelkedése okozott – írja a Reuters információ alapján a Portfolio.

Márciusban Brazília kávéexportja elérte a 4,29 millió 60 kilogrammos zsákot, ami 37,8%-os emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez rekordnak számít a hónapra vonatkozóan – közölte a Cecafe ágazati csoport. A világ legnagyobb kávétermelőjének exportja szintén rekordot ért el az első negyedévben.

Marcio Ferreira, a Cecafe elnöke szerint Brazília képes volt megfelelni a nemzetközi piac igényeinek, ellensúlyozva ezzel Indonézia és Vietnam időjárási problémák okozta termeléskiesését. A Nemzeti Kávészövetség Egyesült Államokbeli éves kongresszusán Ferreira arról számolt be, hogy bár Vietnám termelése visszaesett, ez nem olyan mértékű csökkenés volt, mint amire számítottak, így nem lesz jelentős hiány a világon kávébabból, mint az előző években többször is előfordult. Ez pedig minden kávérajongónak jó hír, főleg az elmúlt évek erős keresleti piacát figyelembe véve.

Címkék:
gazdaság, kávé, export, brazília, kávézás, kávéár,