Indul a per a magyar EU-pénzek ügyében: ez mindent megváltoztat?

Pénzcentrum2024. március 14. 14:33

Az Európai Parlament pert indít az Európai Bizottság ellen, amiért tavaly decemberben teljesítettnek minősítette a magyar igazságügyi reformot- írja az Euronews.

Az Európai Parlament pert indított az Európai Bizottság ellen, mivel az decemberben teljesítettnek minősítette a magyar igazságügyi reformot, melynek következtében a felzárkóztatási támogatások szinte egészét blokkolta. Az EP elnöke, Roberta Metsola, csütörtökön hozta meg ezt a döntést az EP-frakcióvezetőkkel történt egyeztetés után.

Az Európai Parlament januárban állásfoglalást kérve a saját jogi szakbizottságáról egy lehetséges per miatt szavazott. Az Európai Bizottság elfogadása miatt visszatartották az uniós felzárkóztatási támogatásokat a 2021-2027-es költségvetésből.

Ugyanis az EP kifogásolja, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EU stratégiai érdekeinek figyelmen kívül hagyásával blokkolta az uniós költségvetés felülvizsgálatát, és ezt az ukrán EU-csatlakozási tárgyalások megkezdésének átengedésével érte el.

A parlament szerint ez az EU alapelveit sérti.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kormánypártok és az Európai Bizottság szerint az elfogadott reformnak megfelelt az uniós jog, és a magyar kormány minden bizonyítékot elküldött a független igazságszolgáltatásról. Orbán Viktor politikai igényeinek jogi kikényszerítését és az uniós intézmények politikai manipulációját vádolják. Az Európai Bizottság álláspontja szerint azonban döntésük védhető az EU bírósága előtt, mivel megfelel az uniós jognak.

Címkék:
per, európai parlament, európai bizottság, gazdaság, felzárkóztatás, eu, orbán viktor, eu támogatás,