Megszólalt a Rossmann alapítója: Az egész világon problémák vannak az adósságból finanszírozott gazdaságok miatt

Biró Attila2024. február 15. 12:27

Nem csak Magyarországon, de gyakorlatilag az egész világon gazdasági problémák vannak, de Magyarországon azért van miért bizakodónak lenni - osztotta meg gondolatait a Pénzcentrummal Dirk Rossmann, a Rossmann alapítója, akitől a 250. magyarországi Rossmann megnyitása alkalmából volt lehetőségünk kérdezni.

Nem csak Magyarországon, de gyakorlatilag az egész világon Németországtól az Egyesült Államokig nagy problémák vannak a magas adósságok és az adosságból finanszírozott gazdaságok miatt. Magyarországgal kapcsolatban viszont azért vagyok bizakodó, mert itt még mindig alacsonyabb a munkanélküliség, és ez optimizmusra ad okot

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére, a 250. magyarországi Rossmann megnyitása alkalmából tartott nagyszabású sajtóeseményen Dirk Rossmann, a Rossmann alapítója. Az eseményen a vállalat több prominens tagja is képviseltette magát, de megjelent az A.S. Watson Group (a világ legnagyobb nemzetközi egészségügyi és szépségápolási kiskereskedője) CEO-ja, Malina Ngai is.

Elhangzott az is, hogy az új üzlet nyitása egy másik vállalati mérföldkőnek is a szimbóluma, a Rossmann ugyanis idén ünnepli 30 éves magyarországi jelenlétének évfordulóját is. Elmondták azt is, hogy első hazai üzletüket Debrecenben nyitották meg, ez az egység pedig még a mai napig is üzemel. Az új üzlet a budapesti Árkád plázában nyílt meg, a vásárlók február 15-e, 11 órátol látogathatják azt.

A magyarországi Rossmann-láncról érdemes tudni, hogy a legutóbbi üzleti beszámolójuk szerint 2022. január 01. - 2022. december 31. között a belföldi értékesítésük nettó árbevétele valamivel több mint 124 millirád forint volt, ami több mint 15 százalékos növekedést jelentett az azt megelőző évi 107,8 milliárdos bevételekhez képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A növekvő bevételek mellett a vállalat adózott eredménye is megduzzadt, a 2021-es évi 5,5 milliárdról, 5,9 milliárdra, ami a pontos számok szerint 7 százalékos emelkedést jelentett.

(Címlapkép - Róka László, MTI/MTVA)

Címkék:
gazdaság, drogéria, rossmann, drogérialánc, rossmann magyarország,