Teljesen befürdött az új kincstári rendszer: állampapírok tűnnek el, baj van a táppénzzel is

Pénzcentrum2024. február 1. 15:00

Komoly informatikai nehézségek adódtak a magyar államkincstárnál, ami sokaknak okoz komoly bosszúságot: baj van a táppénzekkel és a családtámogatásokkal is.

Nemrégiben új informatikai rendszer állt munkába a Magyar Államkincstárnál, ám úgy tűnik, hogy a rendszer egyelőre nem szabadult meg gyermekbetegségeitől. Dühös ügyfelek sokasága panaszkodik arra, hogy a táppénzt nem fizetik ki időben, és olyan is előfordult, hogy az állampapírok egyszerűen eltűntek az ott létrehozott számláról - erről ír a HVG.

A lapnak arról is többen beszámoltak, hogy a táppénz mellett a családtámogatások, a nyugdíjfolyósítás, az önkormányzati pénzügyeket is érinti a súlyos informatikai probléma, emellett komoly mértékben feltolultak az ügyek a Kincstárnál. Maga az új informatikai rendszer eredetileg decemberben indult volna, ám a könyvelői szakma jelzései miatt csak most, január elsejétől élesítették - úgy tűnik, ezt is korán.

Frissítés! Megszólalt a Magyar Államkincstár

Cikkünk megjelenése után az alábbi kommentárt juttatta el szerkesztőségünknek a Magyar Államkincstár, a közleményt változtatás nélkül közöljük:

A sajtóban megjelentekkel ellentétben a Magyar Államkincstár informatikai rendszerei megbízhatóan működnek, a Kincstár több millió ügyfelének(állampapír, nyugdíj, családtámogatás stb.) nyújt online szolgáltatásokat. Mindenki megkapja a neki járó táppénzt,  a kérelmek beérkezése és feldolgozása a Kormányhivatalokban folyamatos,  az ehhez szükséges  informatikai rendszer a Kincstár által teljes körűen biztosított.

Címkék:
állampapír, államkincstár, mák, informatika, magyar, rendszer, informatikus, baj, magyar államkincstár,