Megszületett a megállapodás: Orbán Viktor is megszavazta az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurót

Pénzcentrum2024. február 1. 12:31

Már csütörtök délelőtt megállapodás született az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagról.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Twitteren jelentette be, hogy megszületett a megállapodás az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagról – írja a 24.hu.

Megállapodtunk. Mind a 27 vezető hozzájárult ahhoz, hogy az EU költségvetésén belül egy további 50 milliárd eurós támogatási csomagot biztosítsunk Ukrajna számára. Ez stabil, hosszú távú, kiszámítható finanszírozást biztosít Ukrajna számára

- olvasható a bejegyzésben.

Charles Michel megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is megszavazta Ukrajna támogatását, igaz ehhez arra is szükség volt, hogy az olasz, a francia és a német kormányfők nyomást gyakoroljanak rá. Két kompromisszumban megállapodtak viszont:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • az egyik, hogy az Európai Bizottság két év múlva felülvizsgálja a kiadásokat, erről szavazni fognak.
  • a másik pedig a jogállami feltételrendszerre vonatkozó kiegészítő intézkedés, de ennek részleteit egyelőre nem tudni.

Miután Orbánnal sikerült megállapodni, Michel azonnal összehívta az EU vezetőit és hivatalosan is átment a javaslat.

Címkék:
európa, európai unió, európai bizottság, ukrajna, milliárd, megállapodás, tanács,