Mégsem bünteti meg Magyarországot az EU? Fontos üzenetet küldtek Brüsszelből

Pénzcentrum2024. január 29. 13:20

Bár korábban úgy tűnt, hogy az EU megfenyegeti Magyarországot, hogy amennyiben nem szavaz egységesen az Ukrajnának szánt segélycsomaggal kapcsolatban, akkor visszatart minden támogatást, most úgy tűnik, erről szó sincs.

Az Európai Unió megfenyegeti Magyarországot, amennyiben a magyar kormány az uniós vezetők legközelebbi ülésén megvétózza az Ukrajnának szánt segélycsomagot - írta vasárnap késő este megjelent cikkében a Financial Times. A lap birtokába jutott ugyanis egy tanácsi jelentés, melyben lényegében az szerepelt, hogy az EU szabotálni fogja Magyarország gazdaságát, ha Budapest nem szavaz a többségnek megfelelően.

Ezt a hazánknak járó uniós források visszatartásával érték volna el, ami az anyag szerint elbizonytalanítaná a magyar gazdaság iránt érdeklődő pénzügyi befektetőket és nemzetközi vállalatokat, és egy ilyen büntetés a magyar állampapírhozamok további emelkedését és a forint gyengülését okozná.

A brit lap kérdésére a Tanács szóvivője nem reagált, ám a Reuters szerint az EU tanácsának egyik illetékese azt közölte, hogy nem tükrözi Magyarország és az EU közötti tárgyalások állását a Financial Times beszámolója.

Címkék:
pénz, magyarország, gazdaság, ukrajna, szavazás, eu, forrás, uniós támogatás,