Megrohanták a magyarok az új pályázatot: már 24 ezren kérnék az 5 milliós ingyenpénzt

Pénzcentrum2024. január 26. 21:59

Kicsivel több mint egy hét leforgása alatt 7 ezerrel nőtt a Napenergia Plusz Program iránt érdeklődők száma az energiaügyi szaktárca tájékoztatása szerint.

Már több mint 24 ezer előregisztráció érkezett a Napenergia Plusz Programra - tájékoztatta az energiaügyi tárca az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzset. Ezzel kicsivel több mint egy hét leforgása alatt 7 ezerrel nőtt a program iránt érdeklődők száma.

A 75 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Program vissza nem térítendő támogatás kínál a saját tulajdonú lakóingatlannal, haszonélvezeti joggal vagy lízingszerződéssel rendelkező magánszemélyek számára ahhoz, hogy megújuló energiaforrással lássák el lakóépületeiket.

A beruházásoknak köszönhetően napelemből és energiatárolóból álló rendszerekkel bővülhetnek tovább a hazai napenergia kapacitások. A költségek kétharmadának átvállalásával a háztartások kiadásai legfeljebb 10 év alatt megtérülhetnek. A támogatott családok nagyobb mértékben válnak képessé az energetikai szempontú öngondoskodásra, hatékonyabban csökkenthetik áramszámlájukat.

Címkék:
pályázat, napenergia, gazdaság, program, regisztráció, ingyenpénz,