Fontos bejelentést tett az IKEA-tulajdonos: ennek sokan fognak örülni

Portfolio2024. január 16. 09:44

Az IKEA kitart a tervezett árcsökkentések mellett annak ellenére, hogy a vörös-tengeri hajózási zavarok megemelték a szállítási költségeket - idézi a Portfolio a vállalat legtöbb üzletét tulajdonló Ingka Group vezérigazgatóját, aki mindezt a Világgazdasági Fórum éves találkozója előtt közölte.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk az állandó árcsökkentések mellett

- mondta Jesper Brodin, a világszerte a legtöbb Ikea áruházat birtokló Ingka Group vezérigazgatója a Világgazdasági Fórum éves találkozója előtt. A csoport még szeptember és november között több mint 1 milliárd eurót fordított árcsökkentésre az üzleteikben, a friss jelzés alapján pedig 2024-ben is folytatni kívánják az árcsökkentést.

A jemeni húszi fegyveresek hajók elleni támadásai jelentősen megzavarták a globális kereskedelmet, miután a hajózási óriáscégek kénytelenek voltak átirányítani a szállítmányokat Afrika megkerülésvel, ami körülbelül 10 nappal hosszabb és jóval költségesebb út. A svéd cég még december 19-én közölte, hogy a kialakult helyzet miatt késésekre kell számítani, ami bizonyos termékek elérhetőségét is korlátozhatja.

Más szállítási lehetőségeket vizsgálunk, hogy biztosítsuk termékeink elérhetőségét

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- közölte akkor a cég egyik szóvivője.

Címkék:
IKEA, válság, világgazdasági fórum, árcsökkentés, húszik,