Megtört a jég? Ekkor ülhet tárgyalóasztalhoz Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij

Pénzcentrum2024. január 12. 09:02

Elkezdődtek az egyeztetések a magyar–ukrán csúcstalálkozóról, van esély Orbán és Zelenszkij találkozójára még az EU-csúcs előtt.

Elkezdődtek az egyeztetések a magyar–ukrán csúcstalálkozóról, amelynek végső célja Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - írja a Reuters. Ennek előkészítésére és a részletek megvitatására a két ország külügyminiszterei január végén ülnek majd össze. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, illetve Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egyaránt bejelentették – ezzel megerősítve a tárgyalások megkezdését –, hogy január 29-én sor kerül a találkozójukra Ungváron.

Február elsején egy uniós újabb csúcstalálkozó lesz esedékes Ukrajna EU-s pénzügyi támogatását illetően. Brüsszel pedig reméli, hogy Magyarország enged az álláspontjából még a február elsejei találkozó előtt, ebben előremozdulások lehetnek a magyar kormányfő és az ukrán elnök találkozóján.

Címlapkép: MTI/Európai Tanács

Címkék:
gazdaság, ukrajna, magyar, ukrán, orbán viktor, csúcs, uniós csatlakozás, külügyminiszter, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán háború,