Nem találták meg a lengyelek a légtérsértő orosz rakétát: fel is hagytak a kereséssel

Pénzcentrum/MTI2023. december 31. 15:28

Felhagytak annak a rakétának a keresésével, amely a feltételezések szerint megsértette Lengyelország légterét. Az oroszok addig nem adnak magyarázatot a történtekre, ameddig be nem bizonyosodik, hogy az ő rakétájuk volt.

Nem találták meg Lengyelországban annak a feltételezett orosz rakétának a részeit, amely péntek reggel megsértette az ország légterét, így felhagytak a kutatással - írja a Reuters. Pébnteken jelezték, hogy egy tárgy az ukrán határ felől behatolt az ország légterébe, megtett pár kilométert, majd pár percen belül kilépett. „Az ukrán fél és a szövetségesek előzetesen megerősítették a radarészleléseket, miszerint az objektum elhagyta Lengyelország területét” - közölte szombaton a műveleti parancsnokság szóvivője.

Péntek este a lengyel külügy beidézte az orosz ügyvivőt, hogy magyarázatot kérjen a légtérsértésre. Az ügyvivő, Andrej Ordas szombaton kijelentette, hogy Oroszország addig nem ad magyarázatot, amíg nem kap bizonyítékokat, hogy valóban orosz rakéta sértett légteret, írta az MTI. Az ügyvivő az orosz állami hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a lengyel követelések megalapozatlanok.

Címkék:
oroszország, ukrán, orosz, lengyelország, hadsereg, lengyel, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, rakéta,