Sokkoló tragédia a Tamási Áron Gimnázium kollégiumában: leomlott az épület, egy diák meghalt

MTI2023. december 19. 08:35

Életét vesztette egy 17 éves diák Székelyudvarhelyen, amit a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá. A romok alól három diákot sikerült kimenteni – számolt be az MTI. 

Életét vesztette egy 17 éves diák Székelyudvarhelyen, amikor leomlott a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy épületrésze. A tűzoltóknak három diákot sikerült kimentenie, kettő közülük nincs életveszélyben, a harmadik azonban kómában van.

A három kimentett 15 és 17 év közötti lányból ketten eszméletlenül vannak, azonban a harmadik, szívleállással kihozott lányt bár sikerült újraéleszteni, de állapota továbbra is súlyos, lélegeztetőgépen tartják. A romok alá szorult negyedik áldozatot órákig keresték a mentőegységek. A romok alá szorult fiút 2 és fél óra keresés után sikerült lokalizálni, amikor még sikerült kapcsolatba lépnie a mentőegységekkel és kommunikált is. Hét óra előtt 10 perccel eszméletlen állapotban emelték ki a fiút, aki végül fél nyolckor elhunyt.

Loading...

A Székelyhon.ro hírportál információ szerint az összedőlt kollégium a Tamási Áron Gimnázium egyetlen, még renoválásra váró épülete volt, miután az utóbbi években a tanintézmény főépületét és az Iskola utcában található régi zárda épületét is teljesen felújították a magyar állami támogatásoknak köszönhetően. Laczkó György igazgató a lapnak úgy nyilatkozott: a diákotthon felújítására jövőre érkezhet további anyaországi támogatás, de máris zajlanak halaszthatatlan munkálatok a Márton Áron téren található épület udvarán.

Címkék:
gimnázium, gazdaság, halál, diák, haláleset, óra, tragédia,