Megszólalt Putyin: külön kiemelte Orbánt az orosz miniszterelnök beszédében

Pénzcentrum2023. december 14. 13:25

Évértékelő beszédet tartott az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin, amiben külön kiemelte Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Putyin orosz miniszterelnök évzáró beszédet tartott, amiben külön kitért azokra az országokra, amik vezetőit Nyugaton az oroszbarát politikával azonosítják. Az orosz vezető szerint Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem orosz-, hanem nemzetbarát politikus, míg mindenki más az Európai Unióban az Egyesült Államoktól függ – számolt be a Telex.

Beszédében elmondta, hogy a nyugati szankciók ellenére Oroszország gazdasága nem, hogy nem fog összeomlani, de egyenesen növekszik: a feldolgozóipar 18 százalékkal nőtt, míg a munkanélküliség 2,9 százalékon van, amilyen alacsony még sose volt.

Az orosz elnök kitért az Ukrajnában zajló háborúra is. Putyin kiemelte, hogy a tavalyi mozgósításokkor sikerült 300 ezer embert bevonni a hadseregbe, majd szerződésesekkel is bővültek. Így a tervezett 412 ezer helyett mostanra már 486 ezer fővel nagyobb a hadsereg, mint egy évvel korábban. Ez a szám jövőre félmillióra nőhet.

Forrás: MTI/AP/Kreml/Szputnyik/Pool//Szergej Gunyejev

Címkék:
Orbán, szlovák, oroszország, magyar, putyin, orosz, miniszterelnök, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,