Újabb fordulat az EU-pénzekkel: hivatalos, ezermilliárdokhoz juthat Magyarország

Pénzcentrum2023. december 13. 18:04

Végre jöhetnek az EU-s pénzek, miután a magyar parlament ma az utolsó, ehhez szükséges törvénymódosítást is végrehajtotta.

Miután a Magyar Közlönyben ma megjelent az igazságügyi reformmal kapcsolatos legutolsó történymódosítás, amelyet az EU várt, Brüsszelben bejelentették, hogy valóban feloldják a kohéziós támogatások befagyasztását, vagyis hamarosan tízmilliárd eurónyi támogatás válik szabaddá.

Minderre persze egy ideje már lehetett számítani, a mai parlamenti ülésen történt fejlemények fényében pedig szinte biztosra lehetett venni. Az Unió ugyanis számos, a magyar igazságügyi törvénnyel kapcsolatos kifogással élt, és többek között ez is volt a gátja a kohéziós támogatásának, hogy Magyarország ezeket megkaphassa.

A dolog persze még most sem ment simán: lapértesülések szerint több, az EU parlamentjében is helyet foglaló párt levelében kérte Ursula von der Leyent, hogy tartsa fenn a Magyarországnak szánt kohéziós pénzek befagyasztását, amíg további reformok nem történnek. Erről részletesen itt írtunk:

Címkék:
pénz, gazdaság, parlament, uniós támogatások, eu támogatás, az európai unió,