Komoly villanyhálózat-fejlesztés indulhat Magyarországon: mutatjuk a részleteket, még nem dőlt el minden

Pénzcentrum2023. december 7. 18:07

Elindult a társadalmi egyeztetés a magyar villamosenergia-rendszer hálózatfejlesztési tervéről – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Elindult a rendszerhasználókkal a nyilvános egyeztetés a magyar villamosenergia-rendszer 10, illetve 15 éves hálózatfejlesztési tervéről, amelyhez az érdekeltek idén év végéig küldhetik meg szakmai észrevételeiket – hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Közleményükben emlékeztettek rá, hogy a villamos energiáról szóló törvény alapján az átviteli rendszerirányító évente köteles elkészíteni a villamosenergia-rendszer 132 kV-os és annál nagyobb feszültségű hálózatokra vonatkozó Hálózatfejlesztési Tervét. A dokumentum többek között tartalmazza az átviteli hálózat következő tizenöt évben megépítendő vagy felújítandó elemeit, a már jóváhagyott fejlesztéseket, illetve az elosztói hálózat tekintetében a következő tíz évben megvalósítandó beruházásokat.

A hivatal azt ígéri, hogy a nyilvános konzultációt követően közzéteszi az egyeztetés eredményét, majd határozatban dönt a terv jóváhagyásáról.

A rendszerhasználók az észrevételeket a villamosengedelyezes@mekh.hu elektronikus levelezési címre küldhetik meg 2023. december 31-ig.

Címkék:
gazdaság, rendszer, hálózat, villamosenergia, egyeztetés, tanyafejlesztési program,