Szörnyű részletek derültek ki: ágya alá bújt el a magyar-izraeli tinilány a Hamász elől, de rágyújtották a házat

Pénzcentrum2023. november 26. 09:31

Megszólalt annak a magyar-izraeli fiatal nőnek a nagynénje, aki szombat éjjel szabadult ki a Hamász fogságából. Mint kifejtette, a 18 éves lány próbált elrejtőzni, de rágyújtották a házat, így menekülés közben elfogták a terroristák.

Interjú készült annak a magyar-izraeli fiatal nőnek a nagynénjével, aki szombat éjjel szabadult ki a Hamász fogságából. A szintén magyar-izraeli Osnat Weiss azt mesélte, hogy 18 éves unokahúga, Noga és annak édesanyja, Shiri telefonon tartották vele a kapcsolatot október 7-én és tőlük tudta meg, hogy terroristákkal van tele a kibuc, ahol laknak - mondta el a Heteknek.

Unokahúga az ágy alatt próbált elbújni, de a Hamász tagjai felgyújtották a kibucot és a lány kénytelen volt kimenekülni az épületből, ekkor fogták el. Az édesapa, a szintén magyar-izraeli kettős állampolgár Ilan pedig azután tűnt el, hogy elment otthonról, mert a segítségét kérték a szomszédok. Osnat elmondta azt is, hogy másik bátyja, Amir és annak felesége meghalt, miután a terroristák kézigránátot dobtak a lakásuk biztonsági szobájába, ahol elbújtak.

Címkék:
terror, magyar, terrorizmus, izrael, háború, hamasz,