Megszólalt Szijjártó Péter: három magyar állampolgárságú túszt is szabadon engedhetnek

Pénzcentrum2023. november 22. 17:54

Az öt közül három magyar állampolgárságú túsz is abba a kategóriába esik, akiket szabadon engedhet a Hamász az ideiglenes gázai tűzszüneti megállapodás keretében - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium adta hírül, hogy az 5, magyar állampolgársággal is rendelkező személy közül, akit fogva tart a Hamász hárman a jelek szerint nemsokára szabadulhatnak. Szijjártó Péter elmondta, hogy a fogjok kiszabadításáért mindent megtett a kormány az elmúlt időszakban: folyamatosan tartották a kapcsolatot az illetékes izraeli munkacsoporttal, illetve a közvetítőként fontos szerepet játszó katari vezetéssel is.

Ennek kapcsán közölte, hogy a nap folyamán is egyeztetett katari kollégájával, akinek háláját fejezte ki a következő napokban egyes túszok szabadon engedését lehetővé tevő fegyvernyugvás tető alá hozásában vállalt fellépése miatt.

A hírek világossá tették, hogy a túszok melyik csoportja számíthat a szabadulásra. Ebben a tekintetben három olyan, magyar állampolgársággal rendelkező túsz van, akik a nyilvánosságra hozott kategóriákba beleférnek. Őszintén reméljük, hogy lehetőleg mind a három az elbocsátottak között lesz

– emelte ki a külügyminiszter az MTI-nek.

Címkék:
magyarország, magyar, megállapodás, konfliktus, izrael, szijjártó, palesztina, hamasz, gázai övezet, gáza, fegyveres konfliktus,