Izraeli háború: súlyos üzenetet küldött Netanjahu, enélkül biztosan nem lesz tűzszünet

Pénzcentrum2023. november 6. 08:31

A Reuters szerint Izrael vasárnap elutasította a gázai tűzszünetre vonatkozó egyre hangosabb felhívásokat.

Nem lesz tűzszünet a túszok elengedése nélkül, ezt teljesen ki kell törölni a szótárból – közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, ezzel megismételve az izraeli kormány korábban is hangoztatott álláspontját a dél-izraeli Ramon légitámaszponton. A Reuters cikke szerint az izraeli kormányfő egyúttal azt követelte, hogy a Hamász eressze szabadon az október 7-i támadások során elfogott több mint kétszáznegyven túszt.

A barátainknak és az ellenségeinknek is ugyanazt mondjuk, egyszerűen addig folytatjuk, amíg le nem győzzük őket, nincs alternatívánk

– fogalmazott a kormányfő.

Az izraeli hadsereg jelenleg a szárazföldi csapatok, valamint a légi és a haditengerészeti erő kombinációját alkalmazza a Gázai övezet ostromára, illetve azért, hogy a keskeny tengerparti területre mindinkább benyomulhasson.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Állításuk szerint a céljuk, hogy megsemmisítsék a Hamász infrastruktúráját, illetve kiiktassák a szervezet vezetőit, a parancsnoki és irányítási rendszereit.

„Nem órával a kezükben dolgoznak, a parancs az, hogy szakszerűen, lépésről lépésre végezzék a munkát, és próbálják meg elkerülni az áldozatokat, még akkor is, ha semmi sincs ingyen” – mondta Itamar Jaar, az izraeli Nemzetbiztonsági Tanács korábbi helyettes vezetője a Reutersnek.

Címkék:
otthon, konfliktus, izrael, terrorcselekmény, fegyverszünet, háború, palesztina, gázai övezet,