Putyint választotta Orbán az uniós csúcs helyett: az osztrákoknak kellett Magyarországot képviselnie

Pénzcentrum2023. október 18. 08:33

Rendkívüli videókonferenciát tartottak az uniós állam- és kormányfők a minap. A másfél-két órás megbeszélés célja az volt, hogy az uniós vezetők megtalálják a közös hangot a közel-keleti eseményekkel kapcsolatban. Orbán Viktor azonban távol maradt a megbeszéléstől, az osztrákok képviselték hazánkat.

Rendkívüli videókonferenciát tartottak az uniós államfők. Ez volt az első ilyen alkalom azóta, hogy kitört a fegyveres konfliktus Izrael és a Hamász között. A másfél-két órás beszélgetés célja az volt, hogy az országok megtalálják a közös álláspontot, az üzenetet, amit közvetíthetnek a Gáza kapcsán. A hvg.hu információi szerint azonban a kedd esti megbeszélésen a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor nem vett részt, így otszágunkat az osztrák kancellár, Karl Nehammer képviselte.

A magyar miniszterelnök azért maradt távol az eseménytől, mert ebben az időben Kínában volt, ahol korábban találkozott a kínai és az orosz elnökkel is. Ezt az értesülést pedig megerősítette a Tanács elnökének szóvivője is.

 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Címkék:
Orbán, európai unió, konferencia, magyar, miniszterelnök, orbán viktor, izrael, palesztina, hamasz, gázai övezet, gáza,