Benjámin Netanjahu: A Hamász minden tagja halott ember

Pénzcentrum2023. október 12. 10:10

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök háborús kabinetet hozott létre az egyik legynagobb politikai riválisával - írja az APNews.  

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán összefogott egyik legfőbb politikai riválisával, hogy háborús kabinetet hozzon létre a Hamász fegyveresei által elkövetett hétvégi borzalmas támadás megbosszulásáért folytatott harc felügyeletére. Az elzárt Gázai övezetben a palesztin szenvedés egyre nőtt, mivel az izraeli bombázások lerombolták a városrészeket, és az egyetlen erőműben elfogyott az üzemanyag. Netanjahu megesküdött, hogy "szétzúzza és elpusztítja" a Hamászt. "A Hamász minden tagja halott ember" - mondta televíziós beszédében.

Az új kabinet bizonyos fokú egységet teremt az évek óta tartó, keserűen megosztó politika után, és egy olyan időszakban, amikor az izraeli hadsereg egyre valószínűbbnek tűnik, hogy szárazföldi offenzívát indít a Gázai övezetben. A háború már legalább 2300 halálos áldozatot követelt mindkét oldalon. Az izraeli kormányra erős nyilvános nyomás nehezedik a Hamász megbuktatása érdekében, miután annak fegyveresei szombaton átrohantak a határkerítésen, és több száz izraelit mészároltak le otthonukban, az utcán és egy szabadtéri zenei fesztiválon.

Címkék:
gazdaság, fegyver, erőszak, izrael, áldozatok, háború, palesztina, gázai övezet, gáza,