Sosem lesz vége? Újabb fél évvel meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

Pénzcentrum2023. október 6. 09:33

A kormány további 180 nappal meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet egy törvényjavaslat szerint. Az ok: az orosz-ukrán háború.

A javaslat célja, hogy az Országgyűlés felhatalmazza a kormányt, hogy a veszélyhelyzetet további 180 nappal meghosszabbíthassa – olvasható a törvénytervezet összefoglalójában. A rendeleti kormányzást az orosz-ukrán háborúra hivatkozva hosszabbítanák meg, ahogy fogalmaznak:

A hazánk szomszédságában zajló orosz–ukrán háború a második világháború óta nem tapasztalt humanitárius helyzetet eredményezett, és megváltoztatta az európai gazdasági helyzetet is. A humanitárius katasztrófa kezeléséhez és a nemzetközi, gazdasági változások következményeinek kivédéséhez hazánknak továbbra is biztosítania kell a hatékony, gyors nemzeti válaszok kialakításának lehetőségét.

Annak biztosítása érdekében tehát, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon a menekülő emberek segítésére, támogatására, elhelyezésére, valamint a felmerülő káros gazdasági hatások kivédése, a következmények enyhítése érdekében, továbbá annak biztosítása végett, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit, a kormány a veszélyhelyzet további180 nappal történő meghosszabbítására tesz javaslatot – áll a törvényterevezetben.

Címlapi kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címkék:
kormány, gazdaság, ukrán, orosz, javaslat, törvényjavaslat, háború,