Megállapodott Ukrajnával az OTP: leszedték a háború támogatóinak listájáról a magyar bankot

MTI2023. október 3. 09:10

Levette az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség a háborút finanszírozó vállalatok listájáról az OTP Bankot. Mint kiderült, a pénzintézet számos kötelezettséget vállalt az orosz piacra vonatkozó jövőbeni terveivel kapcsolatban.

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) – jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.

Az elmúlt napokban az Európai Külügyi Szolgálat részvételével folyt megbeszélés, amelyen az OTP Bank számos kötelezettséget vállalt az orosz piacra vonatkozó jövőbeni terveivel kapcsolatban.

A NAZK, teljesítve a megállapodás rá eső részét levette a bankot a háború nemzetközi szponzorjainak listájáról, egyúttal arra számít, hogy az OTP Bank haladéktalanul betartja a megkötött megállapodást

- írták.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábban a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy Magyarország és Ukrajna közelebb került a megegyezéshez az Európai Békekeret 500 millió eurós részletének kifizetéséről, amelyet eddig egyedül Magyarország blokkolt az OTP ukrajnai listázása miatt. A két kormány egy olyan megegyezésen dolgozott, amelynek nyomán az OTP megváltoztatja bizonyos tevékenységeit, és cserébe az ukránok nemcsak átmenetileg, hanem tartósan is leveszik a háború szponzorainak listájáról, cserébe pedig a magyar kormány áldását adná az Európai Békekeretből az újabb 500 millió eurós kifizetésre, ami ukrajnai fegyvervásárlásokat finanszíroz.

Címkék:
otp, gazdaság, ukrajna, orosz, otp bank, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,