10 pontos akciótervet hirdetett Ursula von der Leyen: Magyarország is keményen érintett

Telex2023. szeptember 18. 09:53

Ursula von der Leyen az európai migráció déli kapujánál, Lampedusnál járt és a vészhelyzeti migráció megoldásaira egy 10 pontból álló akciótervet is bemutatott- írja a Telex. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Lampedusa szigetén járt vasárnap, ahol Giorgia Meloni olasz kormányfő meghívására felkereste a helyi menekülttábort.

Lampedusa az európai migráció déli kapuja, az olasz vöröskereszt által ott felállított menekülttábor 400 fős helyein, 2000 ember él, így amikor az olasz kormányfő a szigetre érkezett tüntetés fogadta, ahol elmondta, hogy mindent megtesznek az ott uralkodó helyzet javítására. Az elnök asszony kijelentette:

Az illegális bevándorlás kihívás Európa számára, ezért európai választ kell rá adni.

Ursula von der Leyen egy 10 pontból álló akciótervet hirdetett meg, célja az európai migrációs vészhelyzet javítása. Többek között fokozni fogják a határőrizetet a vízen és levegőben egyaránt, valamint a megerősítik Európai Unió Menekültügyi Ügynökség és az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) jelenlétét is. Az elnök asszony a nők és gyerekek más tagállamba való szállítása mellett érvelt, az önként szolidaritási mechanizmus keretein belül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Meloni olasz kormányfő szerint azonban a helyzet megoldása csak az illegális átkelés megállítása lehet. Valamint azt is hozzátette, hogy a cél, hogy úgy enyhítsük a migrációs terheket, hogy azzal ne más tagállamoknak okozzunk plusz terhet.

(Fotó - Ciro Fusco, MTI/MTVA)

Címkék:
illegális, gazdaság, olaszország, migráció, megoldás,