Itt a lista: ezeken a magyar településeken drasztikusan lopják a fát, kemény büntetés jár érte

Pénzcentrum2023. szeptember 7. 08:14

A 2022-es vizsgálatok összefoglalója alapján Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében extrém magas az illegális fakitermelés és kereskedelem - írja a HelloVidék.

"A Nébih minden évben közzéteszi elemzését, amelyben az illegális fakitermelések és fakereskedelem alakulását vizsgálja megyei bontásban. Az elemzésben hivatalunk immár hat év adatait vetette össze, ennek köszönhetően bizonyos trendek is kirajzolódnak" - közölték a Nébih szakemberi a HelloVidékkal.

Az egyes vármegyék és Budapest főváros kockázati besorolása évente felülvizsgálatra kerül. Az elemzés tehát hatodik éve készül hasonló szisztémával, így az időközben keletkező új információk birtokában a kiértékelés módszere is finomodott.

Emiatt már a 2021. évi elemzésnél a kockázati besorolás finomításra került a fenti ábra szerinti kategóriák bevezetésével, továbbá a gyűjtött statisztikai adatok átlagolása megszűnt a 2021. évi elemzésnél. Ezek figyelembe vételével a besorolásbeli változások – az elemzésbe bevont korábbi évekre visszamenően is – pontosabban nyomon követhetőek.

Ennek mentén a 2022. évi adatok feldolgozását követően a vármegyék besorolása a következők szerint alakult:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha érdekel, melyik megye, mennyire fertőzött, illetve hogy mekkora bírság jár az illegális fakivágásért, akkor OLVASD EL a HelloVidék teljes cikkét!

Címkék:
otthon, illegális, gazdaság, fakitermelés,