Csúnya számok jöttek az Apple-től: lenyomta a gigabank a tech-óriást is

MTI2023. szeptember 4. 14:05

Az idei második negyedévben egyetlen amerikai befektetési cég ért el sikert a világ vezető vagyonkezelőjénél. Megelőzve ezzel többe között a Microsoft Corp.-ot több mint 15 milliárd dollárral, valamint  az Apple-t és a Walmart-ot.

A svájci UBS bank adózott eredménye felülmúlta az Apple és a Walmart együttes nyereségét az idei második negyedévben.

A New York-i tőzsdén és a Nasdaq-on jegyzett társaságok közül egyedül Warren Buffett milliárdos Berkshire Hathaway amerikai befektetési cége ért el jelentősebb nyereséget a UBS-nél - közölte a FactSet amerikai pénzügyi adatszolgáltató.

A UBS, amely a világ vezető vagyonkezelője, a Credit Suisse idei felvásárlásából származó egyszeri nyereségnek köszönhetően a június végével záródott három hónapban rekordprofitra, 28,875 milliárd dollárra, részvényenként 8,99 dollárra tett szert.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A negyedik a listán az Apple 19,88 milliárd dollárral, amelyet a Google anyacége, az Alphabet (18,37 milliárd dollár), a JPMorgan Chase & Co. (14,38 milliárd dollár), a Toyota Motor Corp. (9,5 milliárd dollár), a Walmart (7,89 milliárd dollár) és az Exxon Mobil (7,88 milliárd dollár) követett.

Címkék:
bank, apple, gazdagság, dollár, milliárd, amerikai tőzsde, berkshire hathaway, walmart, amerikai,