Sorsdöntő ítéletet mondanak a hazai gazdaságról: tényleg bóvliba zuhanhat vissza Magyarország?

Pénzcentrum2023. augusztus 21. 08:33

Mit csinált eddig a hitelminősítő Magyarországgal, és mi következhet most? Vajon átcsúszunk a bóvli kategóriába? Egy elemző részletes választ adott.

Fontos dolog következik szeptember 1-jén: a Moody’s hitelminősítő vizsgálja majd hazánk adósbesorolását. A közeljövőnél azonban jóval érdekesebb kérdés, hogy mit tartogat számunkra az elkövetkező egy-két év - írj a a Portfolion megjelent cikkében Virovácz Péter, az ING vezető elemzője.

Virovácz szerint e pillanatban nehéz megmondani, hogy hazánk átkerül-e a bóvli kategórába a Moody's-nál, amely idén eddig kétszer is változatlanul hagyta az adósbesorolást, és szöveges értékelést sem fűzött hozzá. Sötétben tapogatózunk tehát, de Virovácz Péter szerint az a legvalószínűbb, hogy

 a Moody’s változatlanul hagyja Magyarország ’Baa2’ besorolását, ugyanakkor ’negatív’ kilátással látja majd el.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
magyarország, gazdaság, ítélet, milliárd, adósbesorolás, milliárdok, hitelminősítő, moodys,