Magára hagyták ezt a magyar vármegyét: nagyon súlyos bajban vannak az itt élők

Reichenberger Dániel2023. augusztus 14. 08:17

Súlyos lemaradásban van Nógrád vármegye, ha a fejlesztéseket nézzük, valamint akár Budapesttel, akár más vármegyékkel hasonlítjuk össze.

2023 I. negyedévében a nógrádi székhellyel rendelkező gazdasági szervezetek fejlesztési tevékenysége az előző év azonos időszakához képest 32%-kal visszaesett, amely a legnagyobb arányú csökkenés a megyék és Budapest körében - erről ír cikkében a HelloVidék.

Ennek egyik oka, hogy az egészségügy, szociális ellátás területén a nagy értékű fejlesztések befejeződtek. A megyei beruházásokból legjelentősebb arányt megvalósító feldolgozóiparban 19%-os volt a csökkenés, és a szintén számottevő fejlesztést realizált kereskedelemben és mezőgazdaságban 1,9, illetve 4,9%-kal mérséklődött a teljesítmény.

A fejlesztési források 54%-át a feldolgozóiparban használták fel, ezen belül a fémfeldolgozás, kohászat, a gép, gépi berendezés gyártása és a járműipar területén történtek a legnagyobb értékű reálbefektetések. Ezen túl a beruházások értékéből 7,4%-kal részesedett a kereskedelem, 6,1%-kal pedig a mezőgazdaság.

Ha kíváncsi vagy, hogy maradt le ennyire Nógrád vármegye a KSH adatai szerint, akkor olvasd tovább a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

borítókép: Komka Péter, MTI/MTVA 

Címkék:
fejlesztés, gazdaság, magyar, csökkenés, hellovidék, vármegye, nógrád,