Aggasztó híreket közölt Szijjártó Péter: újabb nemzetközi konfliktus lehet kibontakozóban

Pénzcentrum2023. augusztus 12. 17:06

Nyugtalanítónak nevezte azok a híreket, amelyek a két ország közötti viták kiújulásáról szólnak a humanitárius szállítások témájában a külgazdasági és külügyminiszter szombati Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter azt írta: a nemzetközi szervezetek, különösen a Nemzetközi Vöröskereszt szerepvállalása sokat segíthet ebben a helyzetben.

 "Magyarország a béke pártján áll, és sürgetjük, hogy legyen vége a hosszú háborút átélt emberek szenvedésének. Erről az álláspontról telefonon tájékoztattam tegnap este mindkét kollégámat, Jeyhun Bayramov azeri és Ararat Mirzoyan örmény külügyminisztert is" - hangsúlyozta. Szijjártó Péter sajnálatosnak nevezte, hogy számos biztonsági konfliktus nehezíti a világ életét.

Ha mindent összeadunk, mintegy harminc háború, illetve fegyveres konfliktus zajlik jelenleg világszerte. Van(nak) köztük olyan(ok), mely(ek)ről azt hittük, már megoldódott/megoldódtak, de aztán valahogy mindig kiújulnak

- írta. Az azeri-örmény konfliktusról úgy fogalmazott, hogy az sokáig keserítette a térségben élő emberek életét. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Magyarország mindvégig a békés rendezés, a területi integritás és a szuverenitás tiszteletben tartása mellett foglalt állást. Örömmel vettük a békemegállapodást és reméljük, hogy annak végrehajtása véget vet majd sok-sok ember szenvedésének" - emelte ki Szijjártó Péter.

Loading...

Címkék:
magyarország, nemzetközi, konfliktus, vöröskereszt, szijjártó, külügy,