Megindult a lejtőn a forint: így áll kedd délelőtt a magyar fizetőeszköz

Pénzcentrum2023. augusztus 1. 12:00

Nem kellett sokat várni a forint gyengülésére. Miután az USA bejelentette a Magyarországról érkezők vízummentességének korlátozását, a magyar fizetőeszköz lejtmenetbe kapcsolt.

Jelentősen gyengült a forint kedden délelőtt azután, hogy az Egyesült Államok korlátozta a magyar útlevéllel rendelkezők vízummentességét. 10 óra után nem sokkal 390 forintot kellett adni egy euróért a bankközi devizapiacon - írja a Telex.

Tavasz óta a forint mélypontja, magyar fizetőeszköz ugyanis utoljára márciusban járt hasonló szinten, március 22-én került 391 forintba az euró. Az Egyesült Államok nagykövetségének honlapján és Twitter-oldalán kedden délelőtt jelent meg az a közlemény, amely alapján az USA szigorúan korlátozta a Magyarországról érkezők vízummentességét.

Keddtől a magyar útlevéllel rendelkezők számára az ESTA érvényessége két évről egy évre csökken, és az ESTA csak egyszeri használatra lesz érvényes. A döntés csak az augusztus 1. után beérkezett kérelmeket érinti, a korábban kiadott ESTA-engedélyek továbbra is két évig és többszöri beutazásra érvényesek. További részleteket ebben a cikkünkben talál.

Címkék:
gazdaság, vízum, korlátozás, usa, forintgyengülés,