Több tízmilliót loptak a bűnözők ezzel a trükkel: mindössze egy applikáció kellett hozzá

Pénzcentrum2023. július 11. 17:32

Összesen 20 millió forintot csaltak ki egy embertől azzal bűnözők, hogy rávették egy számítógépes program telepítésére, aminek segítségével megszerezték a bankoláshoz használt adatait. A rendőrség végül június végén fogta el az elkövetőket.

Oláh-Paulon László alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az online csalásokról szóló keddi budapesti sajtótájékoztatón számolt be arról az MTI-nek, hogy csalók 20 millió forintot loptak el áldozatuktól, azzal, hogy rávették telefonon, hogy telepítsen a számítógépére egy programot. Ennek segítségével hozzáfértek a sértett adataihoz, akinek minden pénzét ellopták.

Az MTI információi szerint a nyomozás során azonosították az elkövetőket, és június utolsó hetében Baranya, Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében összehangolt akcióban elfogtak hat embert, akik alaposan gyanúsíthatók a kibertérben elkövetett bűncselekménnyel, közülük négyet a bíróság letartóztatott.

A rendőrség lefoglalta az elkövetők mobiltelefonjait, SIM-kártyáit és jelentős mennyiségű készpénzt is. Jelenleg azt vizsgálják, hogy másokat is megkárosítottak-e.

Címkék:
csalás, rablás, forint, gazdaság, millió, milliárd, bűnözők, applikáció, mti,