Tisztázta Gulyás Gergely: hozzányúlnak a családtámogatásokhoz?

Pénzcentrum2023. július 6. 10:30

Ma délelőtt tartott kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol többek között bejelentette, hogy a kormány összesen 169,44 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a rezsivédelmi alap terhére. Ismertette, hogy a kormány nem hajlandó a családtámogatások további csökkentésére.

Ma délelőtt tartott kormányinfót Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol többek között bejelentette, hogy a kormány összesen 169,44 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a rezsivédelmi alap terhére.

A legtöbbet az iskolák és az egészségügyi intézményekhez kerül, de az egyházi intézményfenntartók is 11 milliárd forintot kapnak, a közérdekű vagyonkezelő alapítványok alá tartozó klinikák mintegy 25 milliárd forintot - ismertette a tegnap már a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat tartalmát.

A rezsicsökkentéshez és a családtámogatásokhoz nem fog hozzányúlni a kormány - ígérte Gulyás, bár felülvizsgálják azokat a költéseket, amelyeket az unió ajánlásként fogalmaz meg.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Címkék:
magyarország, bejelentés, kormányinfo, gulyás, vezető, családtámogatás, miniszter,