Megszólalt Orbán Viktor az árstopok kivezetéséről: Óvatosnak kell lennünk

Pénzcentrum2023. június 16. 07:55

Miután Magyarország importból fedezi az energiaszükséglet nagy részét, - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A csütörtökön felvett beszélgetésben az árstopok kivezetéséről is szó esett.

Amit meg lehetett tenni az ország védelme érdekében, azt megtettük - mondta a miniszterelnök. Véleménye a háború nem a harctéren fog eldőlni, hanem diplomáciai úton. Aggályosnak tartja, hogy az Egyesült Államok már urán tartalmú fegyverek bevetését sem tartaná kizártnak.

Év végére az infláció nem lehet 10 százalék fölött - mondta Orbán Viktor hozzátéve, hogy a a jövő évi költségvetésben is ezt vették figyelmbe. Kérdésre válaszolva, azt mondta, az árstopok kivezetésével óvatosnak kell lennünk, mert a főként importból származó energia árának egekbe szökése kárvallottjai a magyarok lettek. A miniszterelnök azt mondta, az infláció letörése érdekében van intézkedés, amit ki kell vezetni, és kell újabb intézkedéseket is hozni.

Háborús időben az segít az országnak, aki kincstárjegyben, államkötvényben tartja a pénzét. Ezért cserébe azoknak kell jól járnia, akik ez egy ideiglenes intézkedés, csak addig avatkoznának bele a megtakarítások elhelyezésében, amíg a háború tart. Utána kivezetik azt - mondta el Orbán Viktor.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
miniszterelnök, orbán viktor,