Fontos határidőre figyelmeztet a NAV: komoly bírságot kaphat, aki ezt benézi

Pénzcentrum2023. május 15. 11:32

Elkezdődött az szja-tervezetek átnézése és elfogadása, ami a NAV szerint a legegyszerűbben online intézhető el. Azonban akinek még nincs ügyfélkapuja, annak mihamarabb meg kell csinálnia, hogy elérhesse a tervezetét. – hívta fel mindenki figyelmét az MTI.

Május 22-éig van lehetőségünk leadni az adóbevallásunk, illetve nyilatkoznunk arról, hogy kinek ajánljuk fel az adónk egy százalékát. Az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket legegyszerűbben az eSZJA-portálon keresztük nézhetik át és egészíthetik ki azt, majd küldhetik be a NAV-hoz. Ez azért is fontos, mert az ő tervezetük nem válok automatikusan bevallássá 22-én. A többi adózónak azonban nincs több teendője, ha egyetért a tervezettel.

Azonban az, aki módosítani szeretné az adatokat, az ezt a portál keresőfelületén teheti meg a leggyorsabban, viszont ehhez szükség van Ügyfélkapura. Fontos továbbá, hogy abban az esetben, ha a tervezetben visszaigényelhető adó szerepel, a kiutaláshoz mindenképpen meg kell adni számlaszámot – és nem a bankkártyánk adatait – vagy postacímet, attól függően, hogy hogyan szeretnénk megkapni az összeget. kiutalás a bevallás beérkezésétől számítva legkésőbb a 30. napon megtörténik.

Címkék:
NAV, szja, bírság, határidő, gazdaság, figyelmeztetés, nav bevallási határidők,