Így érinti Magyarországot az egyre csúnyább bankválság: kell félniük a betéteseknek?

Pénzcentrum2023. április 17. 19:31

Zsiday Viktor szerint Európát nem érdekli a bankválság. A befektetési szakértő szerint az csak egy nagy kirázás volt a most ismét újrainduló alapvető trendekből. Hozzátette, Európa gazdasága nem érezte meg a történteket, sőt!

Európát nem érdekli a bankválság - írt a blogján Zsiday Viktor, aki szeirnt Európában csak átmeneti megingást okozott az amerikai bankválság. A devizaárfolyamok a befektetési szakértő szerint éves csúcson vannak, például az EUR/USD, nyolcévesen az EUR/JPY is, de a részvénypiacok is(másfél éves csúcson tanyáznak, valamint a kötvénypiacokat sem rengette meg a dolog, például egyhónapos csúcson van a német 10 éves kötvény.

A hatások szerinte inkább az USA-ban érezhetően, így lehet, hogy leáll a Fed a kamatemelésekkel, de Európában továbbra is erős az inflációs kockázat, és a kamatemelések folytatódnak, a kamatelőny miatt pedig felértékelődik az euró - ez legalábbis a globális tőkepiaci konszenzus, tette hozzá.

Zsiday hozzátette: csak egy nagy kirázás volt a most ismét újrainduló alapvető trendekből az amerikai bankválság, és bár erős kétségei vannak a globális növekedéssel kapcsolatban, a piaci jelzéseket túl erősnek tartja ahhoz, hogy ignorálni lehessen őket.

Címkék:
árfolyam, bank, államkötvény, deviza, gazdaság, bankcsőd, szakértő, részvények, zsiday viktor, zsiday, devizaárfolyam, bankválság,