Az orosz zsoldossereg vezére a háború lezárását javasolja

Pénzcentrum2023. április 15. 20:57

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoshadsereg vezetője azt javasolta Moszkvának, hogy fejezzék be a háborút, vagyis a "különleges katonai hadműveletet". Telegram-csatornáján megjelent hosszas közlemény szerint a Wagner vezére úgy látja, hogy az orosz társadalomnak és a kormánynak szüksége van egy határozott lezárásra, és szerinte az ideális megoldás a különleges hadművelet befejezése lenne, és mostantól arra kéne koncentrálniuk, hogy megvessék a lábukat az Ukrajnától megszerzett területeken - írja a 444.

Prigozsin szerint Oroszország már elérte a célját a „különleges katonai hadművelettel”: az ukrán hadsereg számos tagját megölték, és az aktív korú férfi lakosság jelentős részét is vagy megölték, vagy elérték, hogy elmeneküljenek Európa más részeibe. Megszerezték továbbá az Azovi-tenger, illetve a Fekete-tenger nagy része fölötti ellenőrzést és létrejött a szárazföldi folyosó Krím felé.

A Wagner zsoldoshadseregben többek között börtönökből toborzott tízezreket vezényeltek a frontra, az egység a háború során rendkívül súlyos veszteségeket szenvedett. Prigozsin folyamatos konfliktusban van az orosz felsővezetés számos tagjával, illetve a hadsereg vezetésével is - írták.

Címkék:
gazdaság, ukrajna, oroszország, orosz, hadsereg, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,