Behúzták a féket az idei húsvét előtt a magyarok: a boltok már ölre mennek mindenkiért

Pénzcentrum2023. április 6. 09:29

Azt utolsó napokra hagyják az emberek idén a húsvéti vásárlást és jobban megnézik, hogy a drágaság közepette mire költenek. A kereskedők a vásárlási limitek feloldásával és akciókkal próbálják elérni a forgalomnövekedést.

Sajátos hozadéka lett az idei húsvétra az árstopoknak és a száguldó infláció miatt egyre jobban visszaeső fogyasztásnak: a korábban éppen a felvásárlási rohamokat megakadályozni hivatott vásárlási limiteket most több áruházlánc is eltörli az ünnepek idejére - írta meg a Népszava.

A vásárlási limitek feloldása egyértelműen a vevők vonzását szolgálja, az utóbbi hónapokban ugyanis a rekordmagas árak miatt egyre kevesebb élelmiszert vásárolnak az emberek.

A húsvéti időszakban jobban megnyílik az emberek pénztárcája, az elmúlt években az ünnepi időszakban jellemzően 60-80 milliárd forinttal többet költöttek a vásárlók, mint egyébként.

Megugrás az idén is lesz, de ezt most főként a drágulás hajtja. Az eladott mennyiséget illetően azonban jó, ha a tavalyi szintet eléri a hazai kiskereskedelem, pedig a korábbi években húsvétkor rendre 3-5 százalékkal sikerült felülmúlni az előző évi vásárlási volument

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta érdeklődésünkre Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. A szakember azzal számol, hogy az ünnep előtti utolsó napokban lesz a legnagyobb a forgalom a boltokban. A vásárlók ugyanis az idén nem kapkodják el az ünnepi élelmiszerek beszerzését; sokkal megfontoltabban költenek. Megnézik, mit hol és mennyiért tudnak megvenni, keresik az akciókat. A kereskedők igyekeznek is jelentősebb árengedményekkel becsalogatni a vevőket, jellemzően azoknál a termékeknél tudják ezt megtenni, ahol az élelmiszeripar átadási árai már csökkennek. 

 

Címkék:
akció, élelmiszer, húsvét, áremelkedés, bevásárlás, árcsökkenés, élelmiszer kereskedelem, árstop, élelmiszer-árstop,