Orbán Viktor évértékelője: élőben tudósítunk, ezekről beszél majd a miniszterelnök

Pénzcentrum2023. február 18. 09:03

Ma délután 3 órakor tartja évértékelő beszédét a Várkert Bazárban Orbán Viktor, amiről a Pénzcentrum élőben tudósít majd. De vajon miről fog beszélni idén a miniszterelnök, és várható-e nagyobb szabású bejelentés, ahogyan a korábbi években?

Ma délután 3 órakor fogja megtartani Orbán Viktor miniszterelnök a 24. évértékelő beszédét, amit a Pénzcentrum is élőben nyomon fog követni. Az idei beszéd egy újabb kétharmados győzelem és a csaknem egy éve tartó orosz-ukrán háború kitörése után fog elhangzani, így a célja minden valószínűség szerint idén nem egy nagy bejelentés lesz.

Bár az évértékelő beszéd egy megfelelő alkalom lehetne arra, hogy fontosabb intézkedéseket is bejelentsen a kormány, de ez idén nem valószínű. Ennek oka egyszerű: egy jelentős, sokak életét befolyásoló intézkedésnek olyan anyagi vonzatai lehetnek, amikre jelenleg nincsen elegendő keret a költségvetésben. Ehhez társul még a sose látott infláció, illetve a forint értékének a gyengülése az egy évvel ezelőttihez képest.

Tavaly egyébként azt jelentette be a miniszterelnök, hogy újabb három hónappal hosszabbítják meg – az azóta már kivezetett – benzin-árstopot. De nem ez volt az első, amikor a miniszterenök itt jelentett be hatalmas változásokat: 2002-ben Orbán új nyugdíjrendszert és az átlagkereset megkétszerezését ígérte, míg 2013-ban azt, hogy a családok életszínvonala az EU-átlag fölé fog kerülni.

A miniszterelnök egyébként tegnap már el is ment elpróbálni a beszédét, amiről egy rövid videót is megosztottak Orbán YouTube-csatornáján:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: Máthé Zoltán, MTI/MTVA 

Címkék:
Orbán, miniszterelnök, orbán viktor, youtube, évértékelő, orbán viktor évértékelő, orbán beszéde,