Brutálisan elszabadult a válság: durva recesszióba kerülhetett Magyarország

Pénzcentrum2023. február 14. 21:05

Miután negyedévről negyedévre kétszer egymás után mért visszaesést a KSH, az RTL Híradó által megkérdezett elemzők szerint recesszióba fordult a magyar gazdaság. A GKI szerint bizonytalanok a kilátások, és emelkedő munkanélküliséggel számolnak.

Nő a munkanélküliség, mert csökkennek a cégek megrendelései. A KSH friss jelentése szerint 0,4 százalékkal visszaesett a magyar gazdaság teljesítménye a tavalyi negyedik negyedévben a harmadik negyedévhez képest. Egymás után a második negyedévben mértek csökkenést, az előző, harmadik negyedévben 0,7 százalékkal csökkent a teljesítmény.

"Ez azt jelenti, hogy recesszióba került a magyar gazdaság. Annak ellenére egyébként, hogy év elején még több mint 7 százalékos volt a növekedés, az első fél évre vonatkozóan" – árulta el a Híradónak Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

A kormányban egészen másképp értelmezik a számokat. A gazdaságfejlesztési miniszter az állami hírügynökségnek ma azt mondta, válság közepette is kivételesen teljesített a magyar gazdaság 2022-ben.

Címkék:
gazdaság, válság, magyar, gki, rtl, gazdasági válság, híradó, gazdasági visszaesés, gazdasági növekedés,