Hol van már a tűzifa? Sehol nem tart az olcsó tüzelők szállítása, meg fogunk fagyni

Pénzcentrum2023. február 7. 18:47

Még az októberi rendeléseket sem mindenhová szállították ki, és ennél jóval több embernek kellene tüzelő az extrém hideg közepette.

Nagyon nagy bajban vannak azok, akik tűzifára várnak. A várólistára is csak két hónap múlva lehet felkerülni, mert még az októberi rendeléseket szállítják ki - ez derült ki az RTL Híradó riportjából.

A híradónak panaszos hangon nyilatkozott egy asszony, akinek már hatalmas szüksége lenne a szociális tűzifára.

Vagy élelemre, vagy tüzelőre költöm a kevés pénzünket, másra nem futja. Várjuk a szociális tűzifát, de eddig nem mondták, hogy pontosan mikor jön

- mondta Lakatos Ibolya a Híradónak, és hozzátette: nincs munkájuk az élettársával, választani kell, mire költik inkább a kevés bevételüket. Pedig a "normál árú" tűzifa köbmétere 50-100 ezer forint körül van, de több az igény, mint amennyit egyszerre az erdészetek szállítani tudnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A riportben az egyik megkérdezett erdészet azt mondta: két hónapba telik már az is, hogy valaki a várólistára kerüljön fel. Sok erdészetben még az októberi rendeléseket szállítják, mert nagyon sokan igényeltek az idén tűzifát. A gond annál is nagyobb, mivel még életben van a vörös kód az extrém hideg időjárás miatt: enyhülés legfeljebb a hét végén várható.

 

Címkék:
szociális juttatás, tűzifa, fa, szociális támogatás, tüzelő, faanyag,