Brutálisan hosszú gazdasági válságra készít fel mindenkit a bankelnök: ezt senki nem ússza meg

Pénzcentrum2023. január 23. 09:01

David Malpass, a Világbank-csoport elnöke vasárnapi nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a világgazdaság lassulása akár hosszú ideig is elhúzódhat, szerinte akár egy vagy két évig is kitarthat – írja az Index.

David Malpass a Sky Newsnak adott interjújában azt mondta: a tartós infláció és az új befektetések hiánya jelentik a legnagyobb problémát. Mint azt kifejtette, nem tudná megmondani mi fog történni a világ gazdaságát illetően az elkövetkező 1-2 évben, de azt mondja, szerinte nem valószínű, hogy erős fellendülés fog bekövetkezni.

Ez a válság sok nehézséget, megpróbáltatást szül, és a recesszió még sokáig itt marad velünk. A világgazdaság lassulása 2023 végéig, vagy akár 2024-ig is eltarthat, és ez komoly aggodalomra ad okot” – mondta el az interjúban David Malpass. A szakember figyelmeztette a gazdasági, üzleti szféra szereplőit, valamint a befektetőket és az üzletembereket, készüljenek fel arra, a nehéz idők nem fognak egyik hónapról a másikra elmúlni.

David Malpass arról is beszélt, szerinte a világ kormányainak nagyon célzott támogatásokat kellene adniuk az állampolgároknak. És leginkább a legszegényebbeknek, de semmiképpen sem mindenkinek, sok időn át. A Világbank-csoport elnöke úgy fogalmazott, legjobb az lenne, ha 6 hónapos intervallumon kapnának komolyabb pénzeket azok, akik tényleg a legnagyobb mértékben sújtanak a magas árak és költségek.

Címkék:
világbank, gazdasági válság, recesszió, gazdasági recesszió, következő gazdasági válság, gazdasági válságok,