Nem kapja meg Magyarország a támogatást? Az Európai Bizottság befagyasztaná az uniós forrásokat

Pénzcentrum2022. december 10. 13:30

Az Európai Bizottság pénteken adta hírül, hogy fenntartják a 3000 milliárd forintnak megfelelő uniós források befagyasztására tett javaslatot. Az EU-ügyi miniszter támogatja ebben az EB-t – írta meg a HVG.

Anna Lührmann német EU-ügyi miniszter péntek este adta hírül a Twitteren, hogy támogatják az Európai Bizottságot abban, hogy fenntartják a 3000 milliárd forintnak megfelelő uniós forrás befagyasztására tett javaslatot.

A jogállamiság az európai egységünk és szolidaritásunk alapja. Az Európai Bizottság arra jutott, hogy Magyarország ááltal hozott korrekciós intézkedések nem elegendők az európai uniós pénzek védelméhez. Támogatjuk a Bizottság azon javaslatát, hogy a Magyarországnak szánt forrásokat mindaddig visszatartsák, amíg azok veszélyben vannak – olvasható Anna Lührmann Twitter oldalán, arra a levélre utalva, amelyet Johannes Hahn költségvetési biztos küldött körbe a tagállamok nagyköveteinek.

A levélben javaslatot tett arra, hogy miután a magyar kormány az ősszel hozott intézkedéseivel nem teljesítette az EB által kért, a közpénzek átláthatóságát biztosító elvárásokat, tartsa fent a korábbi megállapításait és fagyasszák be a 3000 milliárd uniós forrást a kohéziós alapból.

Címkék:
forint, európa, magyarország, európai unió, európai bizottság, milliárd, bizottság,