Itt van Varga Mihály rezsibejelentése: rengeteg pénzt fogott meg az állam

Pénzcentrum2022. december 5. 09:46

Lényegesen túlteljesítették a kormány elvárását és összesen egymilliárd háromszáz millió forintot spóroltak az intézmények. Varga Mihály Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, az állam magán kezdte a spórolást. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a takarékoskodást segítette az átlagoshoz képest jóval kedvezőbb időjárás is.

Varga Mihály Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy felülteljesítették a spórolást, 101 épületben ugyanis összesen negyedére csökkent a gázfogyasztás szeptemberben és októberben. Ezt azonban az időjárás is segítette. Az RTL Híradónak a szakértők elmondták, hogy különösen enyhe volt ez a két hónap.

Bali Gábor, energiapiaci szakértő kiemelte, hogy az első oka annak, hogy viszonylag jelentős megtakarítás keletkezhetett az az időjárással is összefügg, ami kedvező volt a sok éves átlaghoz képest.

Tehát, vagy nem kapcsolták be a fűtést, vagy csak később kapcsolták azt be, és nem olyan mértékben kellett használni a földgáz energiát, mint korábban. A másik oka a megtakarításnak a jelenlegi energiaválság helyzet

- tette hozzá a szakértő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az idei a 9. legmelegebb októbernek számít 1901 óta. Korábban azt írták a hónap nagy részén sok napsütés volt a jellemző, akár a 20 fokot is meghaladó délutáni csúcsértékekkel. A szeptember azonban hűvösebb volt a ország túlnyomó részén mint a sokévi átlag.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az állami hivatalok visszafogott gázfogyasztása összesen 1,3 milliárd forint megtakarítást jelent a költségvetésnek.

Címkék:
fűtés, rezsi, rezsicsökkentés, rtl klub, gázfogyasztás, varga, varga mihály, rtl, földgázfogyasztás, rezsiemelés,