Megszólalt a MOL: tovább kell szűkíteni az olcsó benzinre jogosultak körét?

Pénzcentrum2022. október 3. 13:33

A benzinfogyasztás többször is rekordot döntött az utóbbi időben, de most már csak elszórtan fordul elő üzemanyaghiány, a benzinársapka meghosszabbítása azonban fokozott terhelést jelent az év végéig -mondta el az rtl.hu-nak a Mol kiskereskedelmi igazgatója.

Az üzemanyagfogyasztás az idei évben többször is rekordokat döntött, de jelenleg is a korábbi átlagok feletti mennyiség fogy. Ugyanakkor jelen pillanatban szinte minden autós azt tapasztalhatja, hogy van üzemanyag.  Az áruhiány sokkal kevésbé, nagyon elszórtan és rövid ideig áll fenn. 

Arra a kérdésre, hogy okozhat üzemanyaghiányt, hogy a kormány év végéig meghosszabbította az ársapkát, Orosz András, a Mol kiskereskedelmi igazgatója azt válaszolta, hogy azt látják, hogy a fogyasztás megnőtt. Arra kell felkészülniük, hogy továbbra is a korábbi évekhez képest magasabb forgalmat ki tudják szolgálni:

Ezért növeltük meg nagyon jelentősen a logisztikai kapacitásunkat. Ezért teszünk még többet azért, hogy ne legyen készlethiány a kutakon. Azt hiszem, hogy év végéig körülbelül arra lehet számítani, hogy ezek a feladatok fokozottan fennmaradnak számunkra továbbra is

 - emelte ki a portálnak. Arra a kérdésre, hogy kell-e tovább szűkíteni a kedvezményezettek körét, Orosz András íg yválaszolt:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Figyeljük, hogy milyen az üzemanyagigénye az országnak, és erre optimalizáljuk a tevékenységünket. Ebben a pillanatban a fogyasztói igényeket ki tudjuk elégíteni. Az elmúlt időszak azt mutatta, hogy nagyon sok tényező befolyásolja, hogy mennyi üzemanyag fogy, illetve rengeteg olyan tényező van, ami a piaci folyamatokat is befolyásolja. Erre mindenki nyilván folyamatosan reagál. Mi úgy próbáljuk optimalizálni a tevékenységünket, hogy az ellátásbiztonságot fenn tudjuk tartani.

 

Címkék:
benzin, üzemanyag, mol, orosz, kedvezmények, árstop, benzinárstop, ársapka,