Megszereztük az EU kézikönyvét: ezt várná Brüsszel a magyar vidéktől

Pénzcentrum2022. szeptember 28. 08:14

A Régiók Európai Bizottsága (CoR) közzétette a zöld megállapodásról szóló első kézikönyvet, ami az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra összpontosít.Fontos, hogy minden egyes uniós tagállamra, így Magyarországra vonatkozóan is egy külön kézikönyv áll rendelkezésre. A HelloVidék most utóbbit nézte át alaposabban.

A zöld megállapodásról szóló kézikönyv célja, hogy olyan eszközökkel és ajánlásokkal lássa el a helyi és regionális önkormányzatokat, amelyek elősegítik az éghajlatváltozáshoz való jobb alkalmazkodást, a sebezhetőségek minimalizálását és a reziliencia kiépítését a katasztrófakockázatok, valamint a veszteségek és károk csökkentése érdekében. 

A Régiók Európai Bizottsága (CoR) kiemelte, hogy az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásról szóló kézikönyv a bizottság „A zöld megállapodás helyi szintű végrehajtása” elnevezésű kampányának egyik eleme, amelynek célja a zöld megállapodás helyi és regionális szintű végrehajtásának támogatása. Ahogy a szakemberek fogalmaztak, mivel a zöld megállapodás helyi és regionális szintű végrehajtásához nincs úgymond univerzális recept, ezért ez a kézikönyv egy lépésenkénti útmutatót nyújthat, az egyes helyi körülményekhez igazodva: többek között a városi területektől a vidéki, hegyvidéki és part menti területekig.

Ha kíváncsi vagy a kézikönyv részleteire, olvasd el a teljes cikket a HelloVidék oldalná.

Címkék:
magyarország, európai bizottság, eu, zöld, megállapodás, mezőgazdaság, kézikönyv, hellovidék, az európai unió,