Ez lehet a megoldás a mostani energiaválságra: olcsó, biztonságos és kéznél van

Pénzcentrum2022. szeptember 12. 14:05

Úgy tűnik, egyik napról a másikra válik a gazdaság megmentőjévé az eddig mumusként kezelt atomenergia. Nagy erénye, hogy nem jár szén-dioxid kibocsájtással, nem úgy, mint a földgáz és a kőolaj égetése. Sokan persze félnek attól, hogy újra megtörténik egy csernobilihoz hasonló atomkatasztrófa, de a szakértő szerint erre nincs esély.

Az ilyen helyzetekben, mint amilyen a mostani is, mikor Európa ki van téve az importnak – a földgáz Oroszországból jön – felértékelődik a nagy energiát tároló energiahordozó nukleáris üzemanyag szerepe - mondta el Dr. Aszódi Attila, atomenergia-szakértő az RTL Klub Reggeli című műsorában. Ennek oka, hogy az atomenergia egy nagyon koncentrált energiaforrás, és az üzemanyaga nagy mennyiségű energiát tárol.

Ezen felül nagy erénye, hogy nem jár szén-dioxid kibocsájtással, nem úgy, mint a földgáz és a kőolaj égetése. Sokan persze félnek attól, hogy újra megtörténik egy csernobilihoz hasonló atomkatasztrófa, de a szakértő szerint erre nincs esély, mert ma már más típusú reaktorok vannak.

A Paksi atomerőmű a legfontosabb eleme a magyar villamosenergia rendszernek. Az itthon felhasznált energia egyharmada onnan származik. Sokkal több energiatermelési potenciál van Pakson, mint az összes Magyarországon felhasznált földgáz energiatermelésének – mondta a szekértő.

Címkék:
rtl klub, magyarország, magyar, földgáz, villamosenergia, szakértő, rtl, földgázfogyasztás, atomerőmű, atomenergia, atom,