Megint gyengül a forint: ennyit ér az euró és a dollár most, nagy volt a zuhanás

Pénzcentrum2022. augusztus 22. 11:01

Az ünnepi hétvége előtt nagyjából stabil volt a magyar pénz árfolyama, ma reggel azonban megint brutális hullámvasutazást művelt.

Bár a forint pénteken, az ünnepi hétvégét megelőzően sem volt a legjobb formában, a piacok zárásakor valamennyire stabilizálódni tudott: pénteken este 404 forintot ésrt egy euró. Hétfő reggel azonban nagyon gyorsan felrakétázott 407,t forintra az euró árfolyama, amely csak fél kilencre tudott visszamenni. Ám még ekkor sem a pénteki szintre tért vissza, 406,1 forintot ért kevéssel 10 óra előtt.

Nem csak a közös európai pénz, hanem az amerikai dollár árfolyama is nagyon felszökött: ezt pénteken, az ünnep előtti órákban 402,7 forintért adták, ma reggel azonban 407 forintba került, és bár azóta kicsit lejjebb ment az amerikai valuta ára, az euróhoz hasonlóan ez sem a pénteki szintre tért vissza: kevéssel 10 óra előtt 406,1 forinton állt a dollár árfolyama. A héten ismét kamatdöntésről határoz a Magyar Nemzeti Bank, valamint az amerikai gazdaságban is várhatóak fejlemények, amik akár tovább gyengíthetik a forintot.

Címkék:
pénz, árfolyam, euró, forint, deviza, dollár, árfolyamkockázat, forintgyengülés, devizaárfolyam, devizaárfolyamok,