Parragh László a kata módosításáról: kiderülhet, hogy ez volt a jó döntés

Pénzcentrum2022. július 13. 19:29

Parragh László az RTL Híradónak adott interjújában arról beszélt, jeleztea miniszterelnöknek, hogy a katatörvény módosítása felháborodáshoz vezethet. Ennek ellenére a  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormány döntéséről kiderülhet, hogy ez volt a megfelelő döntés

Parragh László nem gondolkozott azon, hogy lemondjon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara éléről. Az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta: jelezte a miniszterelnöknek, hogy a katatörvény módosítása felháborodáshoz vezethet, és azzal, hogy az ő januári javaslatuk helyett már szeptemberben életbe lép, sok vállalkozó nehéz helyzetbe kerül. De elfogadja a kormány döntését, amiről szerinte kiderülhet, hogy ez volt a jó döntés.

Az őt ért bírálatokkal kapcsolatban azt mondta: neki a munkavállalók 86 százalékát is képviselnie kell, akik rendesen adóznak és járulékot fizetnek. A hoppon maradó katásoknak elsősorban azt javasolja, hogy próbáljanak visszatérni a munkaerőpiacra, de szerinte „számtalan olyan technika van, ami ezt megoldja”.
 

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Címkék:
kata, adó, rtl klub, munkaerőpiac, döntés, parragh, rtl magyarország,