Komoly intézkedéseket jelentett be Karácsony Gergely: így spórol majd a rezsin a főváros

Pénzcentrum2022. június 27. 18:18

Ma tartották az első energiacsúcsot Budapesten a Városházán, ahol több javaslat is elhangzott az energiatakarossággal kapcsolatban jelentette be a Facebook oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Több energiatakarossági intézkedést is hozott Karácsony Gergely a mai nap: többek között két órával rövidítik a díszkivilágítást a fővárosban, illetve felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését is. Az energiatakarékosság jegyében továbbá a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig lesz hűthető a fővárosi intézmények épülete, míg télen maximum 20 fokig lehet majd őket fölfűteni.

Ezen felül meghirdették a Fővárosi Önkormányzat energiafüggetlenségét is:

Talán ambiciózusnak hangzik, de nagyon is megvalósítható, képesek és készek vagyunk arra, hogy 2030-ra elérjük, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek. A fővárosi közművek energiaellátása így nem függene sem Oroszországtól, sem a mindenkori kormánytól, sem az energiacégektől

– jelentette be a főpolgármester Facebook oldalán, ahol azt is hozzátette, hogy ehhez elengedhetetlenek az uniós források és a kormány partnersége.

Címkék:
Budapest, közművek, változás, főváros, fővárosi önkormányzat, energiafelhasználás, energiatakarékosság,