Néhány különadó más formában, de hosszabb távon fennmaradhat

hvg.hu2022. június 20. 13:17

A nemrég bejelentett különadók két évig maradnak, és mérlegelés kérdése, hogy ha nem is így hívjuk őket, ez a fajta adó fennmaradhat.

A Széchenyi Kártya Program legújabb termékeiről szóló sajtótájékoztatót tartottak hétfő reggel, ám egyéb témák is szóba kerültek, mint például a nemrég bevezetett különadó.

A Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy ezek a különadók két évig maradnak, de arra felhívta a figyelmet, hogy ilyen típusú adó nem extraprofitadónak nevezve régóta létezik más országokban, és mérlegelés kérdése, hogy ha nem is így hívjuk, ez a fajta adó fennmaradhat - számol be a hvg.hu. A légitársaságokra kivetett adóval kapcsolatban elmondta,

két év után lehet máshogy is hívni és benntartani a rendszerben.

Majd hozzátette, ez azon is múlik, milyen a költségvetés állapota, a légitársaságok és az idegenforgalom állapota. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
adó, különadó, gazdaság, nagy márton,